Anya

Ru

Ru

Anya

Résztvevő

#animáció #filmrendező #animációgyerekeknek #kreatív

BIO

Animációs filmkészítő, grafikus és kézműves művész vagyok.1987-ben születtem Szentpétervárott, jelenleg pedig Olaszországban élek. 2021-ben részt vettem a Big Animation School kurzusán, amely elvezetett az első diákfilmem, a ZOT elkészítéséhez. Később társrendezője voltam a Papa is big, I am small és a Tangerine Jam rövid animációs filmeknek, amelyeket különböző nemzetközi fesztiválokra válogattak be. Szeretek gyerekeknek szóló animációt készíteni, valamint munkáimban ötvözni az animációt a grafikával és kézműves anyagokkal. Kedvenc technikáim a cut-out és a stop-motion animáció.

A projektről

About the workshop

A Jumpstart programban két projekt fejlesztésén dolgozom. A Freckles egy animációs rövidfilm 3 év feletti gyerekeknek. A történet egy kislányról szól, Ivy-ről, aki először szembesül külső másságával, a szeplőivel. Kezd kételkedni abban, hogy normális-e az, hogy vannak szeplői. Végül a szülei segítenek elfogadni a szeplőket úgy, mint a kislány énjének valódi részeit. A másik projektem, az Eyesolation szintén egy animációs rövidfilm nagyobb gyerekeknek és felnőtteknek (7 éves kortól). Az Eyesolation egy anyáról és fiáról szól, akiknek ellentétes látásproblémáik vannak: az anya rövidlátó (myopia), így nem lát messzire, a fia pedig távollátó (presbyopia), ami miatt nem lát közelre. A történet egy allegória a túlzott szülői védelmezésről és a gyermek azon vágyáról, hogy egyedül fedezze fel a világot.

Referenciák

References

🎥 ZOT (2021)
animációs rövidfilm (diákfilm)

Papa is big, I am small (2021)
animációs rövidfilm (diákfilm)

Tangerine Jam (2022)
animációs rövidfilm gyerekeknek

No items found.

Jumpstart

A Primanima Jumpstart egy tehetséggondozó kezdeményezés, amely „kettő az egyben”  lehetőség egy gyakorlati workshopon és egy forgatókönyv-fejlesztő programban való részvételre, amely már a 10. Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál előtt elkezdődött, és utána egész évben folytatódott online és személyes konzultációk formájában. Az egyedülálló műhelymunkában 12 kiválasztott tehetségnek van lehetősége részt venni, akik a gyakorlati munka után egy dramaturg segítségével dolgoznak filmtervük forgatókönyvén. 

A program első eleme egy négynapos, gyakorlatközpontú műhely, amelyet az ausztriai Thomas Renoldner, az iráni Marzieh Emadi és Sina Saadat alkotók tartottak a Primanima előtt. A résztvevők itt egy közös animációs projektet hoztak létre, amelyet a fesztiválon mutattak be a budaörsi Majorban. A műhely résztvevői magára a fesztiválra is meghívást kaptak, ahol vetítéseken, fórumokon és mesterkurzusokon vehettek részt. A fesztivál hetének második felében saját animációs filmterveikhez is tanácsot kérhettek a magyar animációs filmrendező és dramaturg Hermán Árpádtól, illetve csoportos megbeszéléseken is prezentálhatták önálló projektjeiket. A fiatal tehetségek a közös élmény folytán lehetőségük van erős kapcsolatot építeni egymással, és még 11 alkalommal, havonta vehetnek részt konzultációkon forgatókönyvük fejlesztése érdekében. A Primanima Jumpstart tehetségfejlesztő programja egyedülálló abban, hogy a résztvevők a gyakorlati workshop eseménye után hosszútávú támogatást kapnak.

A 10. Primanimán startolt Jumpstart megvalósításában partnereink is aktívan résztvesznek. A visegrádi térség kiemelkedő filmes és animációs szakmai platformjaival működünk együtt. Nagy segítséget nyújtott nekünk a lengyelországi MOMAKIN, akik csapata révén résztvevőink meghívást kaptak a 2022-es ANIMARKT Stop Motion Forumra, a CEE Animation Forum, akik gyakorlati útmutatást adtak a fórumra történő jelentkezésről, és a szlovák StoryLab, akik az egyik résztvevőnket delegálták. A programban mentorált alkotóknak eszerint nagyobb lehetőségük adódik a térség más animációs szakmai programjainak a látogatására, valamint lehetőségük van a már létező és jól működő regionális hálózatokhoz is csatlakozni. 

Jumpstart

Primanima Jumpstart is a talent development initiative that offers a "two-in-one" opportunity to participate in a practical workshop and a script development programme that started before the 10th Primanima World Festival of First Animation and continued throughout the year in the form of online and in-person consultations. The unique opportunity for 12 selected talents to take part in the experimental workshop is followed by a practical session in which they are working on the script of their film project with the help of a dramaturg.

The first part of the programme is a four-day, practice-oriented workshop held right before Primanima by Austrian artist Thomas Renoldner, Iranian artists Marzieh Emadi and Sina Saadat. Here the participants created a collaborative animation project, which was presented at the festival in the Major in Budaörs. The participants were also invited to the festival itself, where they had the opportunity to participate in screenings, forums, master classes and the festival's vibrant life. During the second half of the festival week, they could also consult a Hungarian animation filmmaker and dramaturg Árpád Hermán for their own animation film projects and present their individual works in group sessions. The young talents have the opportunity to build strong relationships with each other through the experience and will have 11 more monthly consultations to develop their scripts. Primanima's Jumpstart talent development programme is particularly unique in that participants receive long-term support after the practical workshop event.Our partners are also actively involved in the implementation of Jumpstart, which was launched at the 10th Primanima. We collaborate with prominent film and animation professional platforms in the Visegrad region.

We have received great help from MOMAKIN in Poland, whose team enabled our participants to be invited to the 2022 ANIMARKT Stop Motion Forum, the CEE Animation Forum, who provided practical guidance on how to apply to the Forum, and StoryLab in Slovakia, who delegated one of our participants. Creators mentored in this programme have wider access to other animation industry events in the region, as well as the chance to join existing and well-established regional networks.

HUN
ENG
HUN
ENG