16-100 éves korig

Művészeti mentorprogram

Jelentkezz ösztöndíjas helyeinkre, és vegyél részt mentorprogramunkban! A mentorprogram öt alkalmas „képzési csomagot” foglal magába, melyben a kiválasztott jelentkezők új technikákkal ismerkednek meg és tapasztalt művésztanároktól kapnak mentorálást a Primanima animációs és grafikai stúdiójában.

  • Animáció- és grafikai tervezési alapok szaktörténettel
  • Grafika, sokszorosított grafika, risográfia
  • Forgatókönyv, story-board, layout, fanzine, képregény, gondolatközlés képsorozattal
  • Figura- és látványtervezés
  • Stop-motion animáció, experimentális filmalkotási folyamat
  • Produceri, menedzselési útmutató, portfólió összeállítás (Milyennek látom a portfóliomat? Hogyan mutassuk be saját művészeti projektünket?)

A művészeti előkészítő képzést elsősorban azoknak a középiskolásoknak és fiatal felnőtteknek ajánljuk (16-30 éveseknek), akik szeretnének bekerülni egy vizuális művészetekkel foglalkozó egyetem animációs, grafikai vagy media design képzésére, vagy szeretnének részt venni egy tehetséggondozó programban, ahol megismerik azokat az animációsfilmes és kreatív rajzi-grafikai elméleteket és gyakorlatokat, amelyek későbbi pályájuk során alkalmazni tudnak.

A mentorprogram felkészítést nyújthat szakmailag megalapozott portfólió elkészítéséhez, és irányt mutathat abban, hogy eldönthesd, a vizuális kultúra melyik területe illik hozzád a legjobban. Intenzív művészeti előkészítőnkön megtapasztalhatod, milyen elmerülni az alkotómunkában, hogy hogyan működik egy művészeti műhely, és hogy hogyan tudod napi életmódod részévé tenni az alkotási folyamatokat.

A mentorprogram öt alkalmas „képzési csomagot” foglal magába, melyben a kiválasztott jelentkezők új technikákkal ismerkednek meg és tapasztalt művésztanároktól kapnak mentorálást a Primanima animációs és grafikai stúdiójában. A programban 20 fő vehet részt teljesen díjmentesen.

Mentor csapat

Vezető oktatónk és a program ötletgazdája Patrovits Tamás, a Primanima fesztivál igazgatója, animációs filmrendező, grafikus, aki több, mint két évtizedes oktatói pályafutása alatt rengeteg fiatalnak segített művészeti pályája elindításában. A különböző grafikai technikákban Hu-Yang Kamilla grafikus művésztanár fogja kalauzolni a résztvevőket, Miklós Ádám, a Primanima grafikus munkatársa pedig az eszközök biztos technikai használatában fog útmutatást adni. Az animációs filmek történetéről és különböző tendenciákról Orosz Anna Ida filmtörténész, a Magyar Nemzeti Filmarchívum animációs szakreferense és a MoME oktatója fog előadást tartani, melyet az adott technikákban való gyakorlati kísérletezés követ majd a grafikai stúdióban. A program utolsó alkalmán a résztvevőknek lehetőségük lesz betekintést nyerni egy kortárs sikeres magyar animációs rövidfilm fejlesztésének kulisszáiba is.

A jelentkezés menete:

1. Töltsd ki ezt a Google Formot!

https://shorturl.at/luIM9

2. Küldj nekünk egy rövid önéletrajzot!

3. Írd meg, miért szeretnél résztvenni a Primanima mentorprogramjában (max 1 oldal)!

4. Mutasd meg eddigi munkáidat, ha vannak ilyenek. Elsősorban azokat oszd meg velünk, amiket  a közelmúltban készítettél!

(Lehet film, animáció, grafikai munka, forgatókönyv, fénykép, alkalmazott grafika, object, báb, stb. Használj Google Drive linket az egyszerűbb megosztás érdekében!)

A mentorprogramot azoknak ajánljuk, akiknek van lehetőségük minden alkalommal alkalmanként 6 órát eltölteni a Primanima műhelyében, a budaörsi BABtérben. Kérjük ne jelentkezz akkor, ha már előre tudod, hogy nem tudsz minden alkalommal résztvenni! 

Jelentkezési határidő: január 28.

Döntés a képzési programba való felvételről: január 31.

Jelentkezésedet a mentor csapat fogja elbírálni, amelynek eredményét emailben közöljük.

Korosztály: 16-30 év

Időpontok:

1. csoport beosztása: (10 résztvevő)

Február 3. Szombat

Február 17. Szombat

Március 2. Szombat

Március 16. Szombat

Március 23. Szombat

2. csoport beosztása: (10 résztvevő)

Február 10. Szombat

Február 24. Szombat

Március 9. Szombat

Március 16. Szombat

Március 23. Szombat

Alkalmanként 9:00 - 15:00 óráig, fél órás ebédszünettel.

A mentorprogram nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati készségek megismertetésére és elsajátítására. A személyre szabott, változatos foglalkozásokban hiszünk, így mindenki a saját érdeklődése, tudása és tempója mentén fejlődhet az oktatók támogatásával. Nem csupán alkotni fogunk, hanem rengeteget fogunk beszélgetni közösen egymás munkáiról és céljairól is.

A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Jelentkezz űrlappal!

Jelentkezését megkaptuk!
Hamarosan jelentkezünk!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Érdekesen hangzik?

Jelentkezz

+36 20 299 3239
primanima.hungary@gmail.com

Határidő: JANUÁR 28.

Mikor?

Február-március: összesen 5 alkalom, alkalmanként 9:00-15:00 óra között (+ebédszünet)

hol?

BABtér, 2040 Budaörs, Templom tér 12.

Mennyibe kerül?

A kiválasztott ösztöndíjasok ingyen vehetnek részt a programban.

Kivel fogsz találkozni?

Patrovits
Tamás
animációs rendező, grafikus, fesztivál- és BABtér igazgató
Orosz
Anna Ida
fesztivál programigazgató
Hu-Yang
Kamilla
grafikus, illusztrátor
Miklós
Ádám
designer, animátor, animációs oktató

További programjaink

HUN
ENG
ENG
HUN
ENG