Animáció és pedagógia

A Primanima fesztivál csapata a kezdetektől figyelmet fordít arra, hogy az animációt ne pusztán önmaga felől, hanem interdiszciplináris és pedagógiai módon is megközelítse és megközelíthetővé is tegye.

Az évek során így formálódtak az animációt kreatív oktatási eszközként használó és a vizuális kultúra- és média értésének gondozását előtérbe helyező projektjeink, illetve olyan animációhoz kötődő programjaink, melyekben  gyerekeket és  kamaszokat igyekszünk megszólítani az animáció vizuális világán keresztül.

Állandó foglalkozásaink a BABtérben (Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér) működnek 2017 óta, ahol szakköröket, játszóházakat és közösségi szolgáltatásként karitatív foglalkozásokat is tartunk a város és az agglomeráció kulturális oktatásának előmozdítása érdekében. De programjaink a BABtér ajtaján kívül is otthonra lelnek más filmfesztiválokon, iskolákban, intézményekben, mozikban vidéken, Budapesten vagy az ország határain túl.
Csak hogy elképzeld! Mi mindent bepakolunk a furgonunkba, számítógépeket, lámpákat, kamerákat, speciális eszközöket, trükkasztalokat, zoetropokat, bábokat, több száz színes ceruzát, különböző anyagokat, valamint egynéhány lelkes oktatót, és máris útra kelünk.

Különböző projektjeinkbe nem csupán animációval foglalkozó szakembereket vonunk be, hanem pedagógusokat, pszichológusokat, művészetterapeutákat, drámapedagógusokat, filmes szakembereket, akik egymástól különböző megközelítéssel fordulnak az animáció alkotói gyakorlatához vagy az animációs filmekhez a befogadói oldalról. A velük folytatott közös munkák megerősítést adnak nekünk abban, hogy ezt a művészeti formát kiváltképp érdemes a gyerekek és a kamaszok kezébe adni és a szemük elé tárni.

Mélyedj bele!

Jelentkezz grafikai-festészeti foglalkozásra, risográfiával, linó- vagy fametszéssel kapcsolatos csoportos alkotómunkára!

HUN
ENG