16-100 éves korig

Intenzív művészeti előkészítő tábor

Az előkészítő képzést elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnének bekerülni egy művészeti egyetem animációs, grafikai vagy media design képzésére.

  • Animáció- és grafikai tervezési alapok szaktörténettel
  • Mozdulattervezési alapok
  • Stop-motion animáció
  • Forgatókönyv, story-board, layout
  • Figura- és látványtervezés
  • Képkomponálás, plakát, sokszorosított grafika
  • Risográfiai nyomatok készítése
  • Portfólió összeállítás

Az előkészítő képzés tábori verziója 5 napos művészeti előkészítőt tesz lehetővé. Hasonlóan a 8 vagy 10 alkalmas művészeti előkészítőinkhez, elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnének bekerülni egy művészeti egyetem animációs, grafikai vagy media design képzésére. A tanfolyam felkészítést nyújt a későbbi sikeres felvételi vizsga megugrásához, illetve irányt mutathat abban, hogy eldönthesd a vizuális kultúra melyik területe illik hozzád a legjobban és a portfóliódat is elkészítheted nálunk. Megtapasztalhatod, milyen elmerülni az alkotómunkában, hogy hogyan működik egy művészeti műhely, és hogy hogyan tudod napi életmódod részévé tenni az alkotási folyamatokat.

Lehet hogy jársz már valamilyen rajzkörbe, lehet hogy még nem, és csak otthon próbálkozol a „firkálással”, a tábor mindenképpen segíteni tud abban, hogy milyen úton haladj tovább, milyen irány lehet az, ami neked való. A művészeti előképzőn nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati készségek megismertetésére és elsajátására. A személyre szabott, változatos foglalkozásokban hiszünk, így mindenki a saját érdeklődése, tudása és tempója mentén fejlődhet az oktatók támogatásával.

A táborban minden nap új technikát, új grafikai vagy animációs tervezési feladatot kapsz és kitűnően felszerelt környezetben dolgozhatsz. A grafikai teremben risográfiai nyomtató, az animációs teremben minden résztvevőnek külön tükkasztal és Apple számítógép áll majd rendelkezésre.

Vezető oktatónk Patrovits Tamás, a BABtér és a Primanima fesztivál igazgatója, aki több, mint két évtizedes oktatói pályafutása alatt rengeteg fiatalnak segített művészeti pályája elindításában. Egykori diákjai később a legrangosabb művészeti egyetemekre kerültek be. Nem túlzás állítani, hogy több olyan év volt, amikor a MoME animáció szakos diákjainak közel a fele Tamás előkészítő képzéseiből kerültek ki.

A táborban segítséget kapsz a porfóliód összeállításában, és a tábor után is szívesen látunk majd. Ha megtetszett és előremutatónak találod a képzésünket, akkor a megkezdett munkát ősszel szakköri körülmények között folytathatod. Tanáraink a tábor után is segítenek a felkészülésben.

Időpont: 2024. július 15-19. Minden nap 9.00-17.00 óriáig.

A jelentkezéshez töltsd ki a jeletkezési lapot.

Több tanítványunk a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művészeti szakain vagy külföldi egyetemeken tanultak tovább. De pusztán a grafika vagy az animáció iránti érdeklődésed is elvezethet ahhoz, hogy jelentkezz képzésünkre, ahol mélyebben megismerkedhetsz az animáció, a mozgóképkészítés és a tervezőgrafika alapjaival.

Az ajánlott korosztály a 16+ év, leginkább 16-23 éves korosztály, azaz azok, akik céltudatosabban keresik művészi pályájukat.

A jelentkezési lap kitöltése után 60.000 Ft előlegről szóló számlát küldünk ki, amit átutalással tudsz teljesíteni.

Jelentkezz űrlappal!

Jelentkezését megkaptuk!
Hamarosan jelentkezünk!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Érdekesen hangzik?

Jelentkezz

+36 20 299 3239
nora.babter@gmail.com

Mikor?

Alkalmak: 2024. május 4., május 11., május 18., május 25., június 1., június 8., június 15., június 22. Minden alkalommal 9.00-15.30-ig tartanak a foglalkozások, fél órás ebédszünettel.

Időpont: 2024. július 15-19.

hol?

BABtér, 2040 Budaörs, Templom tér 12.

Mennyibe kerül?

A nyári művészeti előkésztő tábor díja 120 000 Ft. A jelentkezési lap kitöltése után előlegszámlát küldünk ki az összeg feléről.

Kivel fogsz találkozni?

Patrovits
Tamás
animációs rendező, grafikus, fesztivál- és BABtér igazgató
Orosz
Anna Ida
fesztivál programigazgató
Hu-Yang
Kamilla
grafikus, illusztrátor
Szekrényes
Zsolt
animátor, animációs oktató

További programjaink

HUN
ENG
ENG
HUN
ENG