Karaván

Animációs játszóház, nem csak gyerekeknek

Az országban egyedülálló, utazó animációs játszóházunk várja művelődési intézmények, iskolák, családi fesztiválok, városi kulturális napok, céges rendezvények szervezőinek meghívását.

RÉszletekért Érdeklődj:

Somorjai-Pálvölgyi Nóra         +36 20 299 99 85  nora.babter@gmail.com

  • Egyedülálló, utazó animációs játszóház
  • Nem csak gyerekeknek, családoknak is ajánljuk
  • Kitelepülés magyarországi vagy határontúli helyszínre
  • Legó- és bábanimáció
  • Rajzi és papírkivágásos animáció
  • Rajzi tudás (előképzettség) nem szükséges!
  • Egyéni képességfejlesztés
  • Minden korosztálynak
  • „Harcedzett” művész-pedagógus csapat

A budaörsi BABtérből kiindulva „a sok kis csodát rejtő” animációs furgonunkkal járjuk az országot és Európát. Olyan animációsfilmes foglalkozásokat tartunk, amelyek során mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek betekintést nyújtunk az animációsfilm-készítés varázslatos világába.

A Primanima Animációs Játszóház célja, hogy a résztvevők megismerkedhessenek a stop-motion animációkészítés rejtelmeivel, miközben a foglalkozások változatos módon fejlesztik az egyes korosztályok kreatív készségeit. 

A foglalkozások a 2012-ben elindított Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál keretein belül kezdődtek. A nagy érdeklődés miatt a játszóház ma már külön oktatási projektként szakkörök formájában működik a Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Térben, azaz a BABtérben. A BABtér nyaranta helyet ad a rendkívül népszerű animációs gyerektáborainknak is. Stúdiónkban lehetőségünkben áll fiatal alkotó csoportokat, több napos vállalati  tréningeket, csapatépítő foglalkozásokat tartani. És mindez nem csupán Budaörsön! Mert mindezek mellett minden tavasszal elindulunk furgonunkkal, hogy minél több helyre el tudjuk juttatni egyedülálló játszóházunkat és az animáció élményét. Ezeken a turnészerűen megtartott foglalkozásokon egyénileg, korosztályonkénti csoportokban, tematikus csapatokban vagy akár családilag lehet részt venni. Animációs expedíciónk számos filmfesztivált, művelődési házat, mozit, konferenciát látogatott már meg. 

JÁTSZÓHÁZ, NEM CSAK GYEREKEKNEK
A foglalkozás során a résztvevők nem csupán passzív nézői a mozgóképeknek, hanem maguk is alkotókká válnak. Akár egy negyvenöt perces foglalkozás is alkalmas már arra, hogy a résztvevők alapvető tapasztalatot szerezzenek az animációkészítésről.

A kreatív foglalkozásokon ötvözzük a hagyományos, analóg technikákat a digitális eszközökkel. A tapasztalt animátorok és művészpedagógusok segítségével a résztvevők először olyan ősi technikákkal ismerkedhetnek meg, mint a pörgetős füzetek (flip-book), az életkerék (zoetróp), majd jöhet a papírkivágásos-, a lego-, a bábanimáció, illetve a pixilláció.  

Az animációsfilm-készítés folyamata számos készség fejlesztésére alkalmas amellett, hogy kiváló kikapcsolódás tud lenni. Tapasztalataink azt mutatják, hogy korosztálytól függetlenül minden résztvevőnk arcára sikerül mosolyt varázsolnunk, amikor egy hosszú, de játékos munkafolyamat végén bekövetkezik a varázslat:  megmozdulnak a képek!

Az animációs filmkészítés csoportmunkában is végezhető, amely egyedi kihívásai miatt tökéletesen alkalmas arra, hogy összekovácsoljon egy csapatot. Sokszínű, összetett, türelmet és koncentrációt igénylő folyamat, amiben mindenki megtalálhatja a maga kihívását, legyen az kisiskolás vagy cégvezető. Ezért ajánljuk foglalkozásainkat csapatépítő tréningnek is. Az alkotókat újfajta gondolkodásmódra sarkalja, ami hasznos lehet komplex problémák megoldásában, új és egyszerűbb megoldások megtalálásában. Digitális eszközeinknek köszönhetően pedig lehetőség van a hibára, annak felismerésére és kijavítására. Fontosnak tartjuk, hogy nem ciki hibázni, hiszen a művészeti alkotómunkában sokszor az eleinte hibásnak gondolt próbálkozások terelnek minket új világok felfedezésére. 

Tapasztalataink szerint a tanulási nehézségekkel, figyelemzavarral vagy Asperger-szindrómával küzdő tanulók számára is komoly sikerélményt jelent, hogy az elejétől a végéig részt tudnak venni az alkotás folyamatában. Az intenzív koncentrációval járó munka hatására sokkal fogékonyabbak lesznek a környezetükben zajló apró történésekre is.

Egy évben 30-40 „fellépést” vállalunk, melynek listaára 380.000 Ft+áfa, de minden kitelepülésünk egyedi megbeszélést kíván, hiszen egy határmenti település budaörsi központunkból nehezebben elérhető. Ugyanakkor több napos rendezvényen való részvételt is vállalunk. Egy-egy kitelepülésre a Primanima csapatának három művész-pedagógusa érkezik, és az ő segítségükkel valósulnak meg a foglalkozások.

Ha felkeltette az érdeklődésedet az animáció pedagógiai felhasználása, akkor bővebben PrimaPed oldalunkon tudsz tájékozódni. A részletkért katt: IDE!

LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA!

Fontos számunkra, hogy foglalkozzunk a gyerekek és fiatalok jelenlegi média- és vizuális értésével. A gyerekek és tizenévesek esetében szeretnénk nagy hangsúlyt fektetni ennek a fejlesztésére, hiszen a hagyományos oktatási formákban nagyon kevés figyelmet fordítanak rájuk. Foglalkozásaink friss szemléletre, kreatív problémamegoldásra ösztönző gyakorlatokból állnak, amelyeket a gyerekek  elkövetkező iskolai éveik során is alkalmazni tudnak. 

Olyan helyszínt kerestek, ahol brainstormingot tarthattok a csapattal vagy a céged tagjaival? Ha készen vagytok arra, hogy együtt kipróbáljatok egy ismeretlen művészeti ágat és felfedezzetek egymásban az új dolgokat az animáció által, hogy inspiráljátok a kreativitásotokat, akkor bátran lépjetek kapcsolatba koordinátorainkkal.

Fiatalabb vagy tapasztaltabb vizuális művészetekkel vagy filmkészítéssel foglalkozó szakemberek és alkotók számára javasoljuk, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot és tekintse meg innovatív és professzionális animációs és grafikai stúdiónkat. A BABtér egész évben alkalmas arra, hogy művészrezidens programoknak adjon otthont.

Karaván csapatunk:

Patrovits Tamás
Somorjai-Pálvölgyi Nóra

Miklós Ádám

Szekrényes Zsolt

Módy Luca

Vezsenyi Tomi

Kapcsolat:

Somorjai-Pálvölgyi Nóra
nora.babter@gmail.com
+36 20 299 99 85

Jelentkezz űrlappal!

Jelentkezését megkaptuk!
Hamarosan jelentkezünk!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
HUN
ENG