Gyerekeknek & Kamaszoknak

Animációs szakkör

Primanima Animációs Játszóház és animációs szakkör minden csütörtökön és pénteken!

  • 2D, 3D animáció, számítógépes eljárások
  • Korszerű technikai eszközök
  • Betekintés régi technikákba (zoetróp, fázisrajzolás)
  • Stop motion, pixilláció
  • Kamerák, filmes lámpák, bábfilmes trükkasztalok
  • "Harcedzett" oktatók
  • Hang, zene, zörejezés
  • Egyéni képességfejlesztés
  • Magyar és angol nyelven is

A gyerek, kamasz és középiskolás korosztálynak szóló animációs-rajzfilmes szakkör 90 perces foglalkozásai során a legkülönfélébb technikákat lehet kipróbálni és elsajátítani. Az animációs játszóházunkban rajz-, báb-, gyurma-, legó-, papírkivágásos rajzfilmeket készítünk egymás és oktatóink segítségével.

A résztvevők megtervezhetik és megrendezhetik első saját animációs kisfilmjüket. A hagyományos, kézműves technikákat ötvözzük a digitális, 2D–3D számítógépes eljárásokkal. Az játszóház Apple számítógépekkel, kamerákkal, filmes lámpákkal, trükkasztalokkal professzionálisan felszerelt műhely, amely oktatóival és animátoraival közkedvelt kreatív foglalkozásokat tart minden csütörtökön és pénteken a BABtérben. Az eszközök ugyanakkor mindvégig a háttérben maradnak, mert a főszerep a gyerekeké, akik a foglalkozás során bátorságot kaphatnak kreatív képességeik kibontakoztatásához. Az animáció készítés olyan tevékenységek tárháza, melyben megtalálhatóak a rajzi foglalkozások is, de a rajzolás nélküli filmforgatás is, mint például a legóanimáció. Azoknak a gyerekeknek is ajánlhatjuk, akik szeretnek rajzolni, de azoknak is, akik kevésbé szeretnek ceruzát vagy ecsetet ragadni, azonban határtalan a képzelőerejük.

A képzés során mind az egyéni képességfejlesztés, mind a csoportos kompetenciák fejlesztése szerepet kap, mivel az animációkat lehet csoportosan is készíteni. A szakkörben az animációkhoz hangfelvételeket is készítünk, így a zenéléssel illetve a zörejezéssel is foglalkozunk. A BABtérben számos pengetős és ütőhangszer a rendelkezésre áll: gitár, basszusgitár, saz, cajon, darbuka, ukulele, szájharmonika, kalimba, esőbot, didgeridoo, doromb, ütőgardon, midi billentyűzetek, zenei szoftverek.

Oktatóink angolul is beszélnek, így játszóházunkba az angol anyanyelvű vagy angol nyelvet beszélő gyerekeket is szívesen látjuk.

Ha szülőként nem vagy biztos benne, hogy ez a megfelelő szakkör gyermeked számára, jelentkezzetek először egy ingyenes próba alkalomra.

Érdekesen hangzik?

Jelentkezz

Somorjai-Pálvölgyi Nóra
+36 20 299 99 85
nora.babter@gmail.com

Mikor?

Minden csütörtökön 16.00 – 17.30 pénteken 16.00 – 17.30 és 17.45 – 19:15 között.

hol?

BABtér, 2040 Budaörs, Templom tér 12.

Mennyibe kerül?

Ingyenes próbaalkalom; 6000 Ft/alkalom 10 alkalmas bérlet/ 45.000 Ft

Kivel fogsz találkozni?

Vezsenyi
Tomi
animátor, animációs oktató
Módy
Luca
animátor, animációs oktató
Miklós
Ádám
designer, animátor, animációs oktató
Patrovits
Tamás
fesztivál- és BABtér igazgató
Szekrényes
Zsolt
Primanima rezidens, animációs hallgató

További programjaink