gyerekeknek

Animációs szakkör gyerekeknek

Primanima Animációs Játszóház és animációs szakkör csütörtökön és pénteken!

  • 2D, 3D animáció, számítógépes eljárások
  • Korszerű technika, Apple számítógépek
  • Kamerák, filmes lámpák, bábfilmes trükkasztalok
  • Harcedzett oktatók
  • Hang, zene, zörejezés
  • Egyéni képességfejlesztés

Kinek ajánljuk?

A Primanima fesztivál szervezőinek állandó gyerekfoglalkozásai a Budaörsi Animációs Bázison jöttek létre 2017-ben, ahol szakköröket és közösségi szolgáltatásként karitatív foglalkozásokat is tartunk a város és az agglomeráció kulturális oktatásának előmozdítása érdekében. A gyerek, kamasz és középiskolás korosztálynak szóló animációs-rajzfilmes szakkör 90 perces foglalkozásai során a legkülönfélébb technikákat lehet kipróbálni és elsajátítani. Az animációs játszóházunkban rajz-, báb-, gyurma-, legó-, papírkivágásos rajzfilmeket készítünk.

Tematika

A gyerekek és kamaszok megtervezhetik és megrendezhetik első saját animációs kisfilmjüket. A hagyományos, kézműves technikákat ötvözzük a digitális, 2D–3D számítógépes eljárásokkal. Az játszóház korszerű technikával, Apple számítógépekkel, kamerákkal, filmes lámpákkal, bábfilmes trükkasztalokkal professzionálisan felszerelt műhely, amely oktatóival és animátoraival közkedvelt kreatív foglalkozásokat tart nemcsak a BABtérben, hanem országszerte és a határontúl egyaránt. Az eszközök ugyanakkor mindvégig a háttérben maradnak, mert a főszerep a gyerekeké, akit a foglalkozás során bátorságot kaphatnak kreatív képességeik kibontakoztatásához. Az animációkészítés olyan tevékenységek tárháza, amelyben megtalálhatóak a rajzi foglalkozások is, de a rajzolás nélküli filmforgatás is, mint például a legóanimáció. Így azoknak a gyerekeknek is ajánlhatjuk, akik szeretnek rajzolni, de azoknak is, akik kevésbé.

A képzés során mind az egyéni képességfejlesztés, mind a csoportos kompetenciák fejlesztése szerepet kap, mivel az animációkat lehet csoportosan is készíteni. A szakkörben az animációkhoz hangfelvételeket is készítünk, így a zenéléssel illetve a zörejezéssel is foglalkozunk. A BABtérben számos pengetős és ütőhangszer a rendelkezésre áll: gitár, basszusgitár, saz, cajon, darbuka, ukulele, szájharmonika, kalimba, esőbot, didgeridoo, doromb, ütőgardon, midi billentyűzetek, zenei szoftverek.

Létszám csoportonként: maximum 10 fő

Ha szülőként nem vagy biztos benne, hogy ez a megfelelő szakkör gyermeked számára, jelentkezzetek először egy ingyenes próbaalkalomra. Oktatóink angolul is beszélnek, így játszóházunkba az angol anyanyelvű vagy angol nyelvet beszélő gyerekeket is szívesen látjuk.

Érdekesen hangzik?

Jelentkezz

Somorjai-Pálvölgyi Nóra
(+36) 20 299 99 85,
nora.babter@gmail.com

Mikor?

Minden héten csütörtökönként 16:00 órától 17:30-ig, pénteken 16:00-17:30 és 17:15-19:15 között.

hol?

BabTér, 2040 Budaörs, Templom tér 12.

Mennyibe kerül?

6000 Ft/alkalom; 10 alkalmas bérlet 40.000 Ft

Kivel fogsz találkozni?

Vezsenyi
Tomi
animátor, vezető animációs oktató
Módy
Luca
animátor, animációs oktató
Miklós
Ádám
designer, animátor, animációs oktató
Patrovits
Tamás
fesztivál-alapító, kreatív vezető, animátor, animációs oktató

További programjaink