Gyerekeknek & Kamaszoknak

Animációs szakkör

Primanima animációs szakkör minden csütörtökön és pénteken!

  • Kézműves jellegű és stop-motion animációra épülő foglalkozások
  • A kreativitás kibontakoztatása
  • Korszerű digitális eszközök önálló kezelése
  • A gyerekek a professzionális animációs stúdiónkat használhatják
  • „Harcedzett” szakirányú oktatók
  • Betekintés filmtörténeti technikákba (taumatróp, zoetróp, flip book)
  • Egyéni képességfejlesztés és csoportmunkák, alternatív pedagógiai modell
  • Magyar és angol nyelven is

Minden gyerek tehetséges.

A gyerek korosztálynak való animációs-rajzfilmes szakkör 90 perces foglalkozásai során a legkülönfélébb technikákat lehet kipróbálni és elsajátítani. Az animációs játszóházunkban rajz-, báb-, gyurma-, legó-, papírkivágásos rajzfilmeket készítünk egymás és oktatóink segítségével.

Élményalapú oktatási modellünk a kreativitás kibontakoztatására épít.

Ezért nem az a fontos, hogy a gyerek „tehetséges rajzi képességekkel bírjon”, mert szerintünk minden gyerek tehetséges, csak meg kell találni azt a kifejezési formát, amelyben az egyén megtalálja önmagát. Az animációkészítés minderre kitűnő lehetőség, mert a műfajnak hatalmas a tárháza. Megtalálhatóak benne a hagyományosnak tekinthető kompetenciák ugyanúgy, mint a korszerű, digitálisak. Mi nem teszünk különbséget e kettő között, mert mindkettőt fontosnak tartjuk. Foglalkozásaink során természetes módon keverednek a technikák és technológiák.

A résztvevők megtervezhetik és megrendezhetik első saját animációs kisfilmjüket. A hagyományos, kézműves technikákat ötvözzük a  számítógépes felvételi eljárásokkal. Az játszóház Apple számítógépekkel, kamerákkal, filmes lámpákkal, trükkasztalokkal professzionálisan felszerelt műhely, amely oktatóival és animátoraival közkedvelt kreatív foglalkozásokat tart minden csütörtökön és pénteken a BABtérben. Az eszközök ugyanakkor mindvégig a háttérben maradnak, mert a főszerep a gyerekeké, akik a foglalkozás során bátorságot kaphatnak kreatív képességeik kibontakoztatásához. Az animáció készítés olyan tevékenységek tárháza, melyben megtalálhatóak a rajzi foglalkozások is, de a rajzolás nélküli filmforgatás is, mint például a legóanimáció. Azoknak a gyerekeknek is ajánlhatjuk, akik szeretnek rajzolni, de azoknak is, akik kevésbé szeretnek ceruzát vagy ecsetet ragadni, azonban határtalan a képzelőerejük.

A képzés során mind az egyéni képességfejlesztés, mind a csoportos kompetenciák fejlesztése szerepet kap, mivel az animációkat lehet csoportosan is készíteni. A szakkörben az animációkhoz hangfelvételeket is készítünk, így a zenéléssel illetve a zörejezéssel is foglalkozunk. A BABtérben számos pengetős és ütőhangszer a rendelkezésre áll: gitár, basszusgitár, saz, cajon, darbuka, ukulele, szájharmonika, kalimba, esőbot, didgeridoo, doromb, ütőgardon, midi billentyűzetek, zenei szoftverek.

A gyerekek saját, egyéni terveikkel is érkezhetnek a szakkörre, de minden gyereknek (és szüleiknek) ajánlani fogjuk a hónapra lebontott oktatási tervünket és az abban való részvételt. 

Mivel fogtok találkozni a foglalkozások során?
Mozgatás kész formákkal, tárgyakkal és anyagokkal
Papírkivágásos karakterek és hátterek tervezése és kivitelezése és mozgatása
Gyurma- és bábfigurák tervezése és mozgatása, díszletépítés
Az eddigi animációk folytatása és befejezése, hangosítási utómunkák

Oktatóink angolul is beszélnek, így szakkörünk az angol anyanyelvű vagy angol nyelvet beszélő gyerekeket is szívesen látja.

Jelentkezz űrlappal!

Jelentkezését megkaptuk!
Hamarosan jelentkezünk!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Érdekesen hangzik?

Jelentkezz

Somorjai-Pálvölgyi Nóra
+36 20 299 99 85
nora.babter@gmail.com

Mikor?

Minden csütörtökön 16.00 – 17.30, pénteken 16.00 – 17.30 között.

hol?

BABtér, 2040 Budaörs, Templom tér 12.

Mennyibe kerül?

Egy alkalom: 6.000 Ft, havi bérlet esetén 5.000 Ft/alkalom (a bérletet hónap elején állítjuk ki, az adott hónap alkalmainak száma szerint), 10 alkalmas bérlet 45000 Ft, első féléves bérlet 4.000 Ft/alkalom (szeptembertől-januárig 18 alkalom, 72.000 Ft).

Kivel fogsz találkozni?

Szekrényes
Zsolt
animátor, animációs oktató
Patrovits
Tamás
animációs rendező, grafikus, fesztivál- és BABtér igazgató
Módy
Luca
animátor, animációs oktató
Miklós
Ádám
designer, animátor, animációs oktató
Somorjai-Pálvölgyi
Nóra
pénzügyeink és gyermekprogramjainak koordinátora
Vezsenyi
Tomi
animátor, animációs oktató

További programjaink

HUN
ENG
ENG
HUN
ENG