16-100 éves korig

Intenzív művészeti előkészítő

Az előkészítő képzést elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnének bekerülni egy művészeti egyetem animációs, grafikai vagy media design képzésére.

 • Animáció- és grafikai tervezési alapok szaktörténettel
 • Rajzi, 2D és stop-motion animáció
 • Forgatókönyv, story-board, layout
 • Figura- és látványtervezés
 • Experimentális alkotási folyamat
 • Portfólió összeállítás

Az előkészítő képzést elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnének bekerülni egy művészeti egyetem animációs, grafikai vagy media design képzésére. A tanfolyam alapos felkészítést nyújt a későbbi sikeres felvételi vizsga megugrásához, illetve irányt mutathat abban, hogy eldönthesd a vizuális kultúra melyik területe illik hozzád a legjobban és a portfóliódat is elkészítheted nálunk. Intenzív művészeti előkészítőnkön megtapasztalhatod, milyen elmerülni az alkotómunkában, hogy hogyan működik egy művészeti műhely, és hogy hogyan tudod napi életmódod részévé tenni az alkotási folyamatokat.

A képzéseket szombati napra tettük, így aki messzebbről érkezik, az is időben meg tud érkezni Budaörsre.

Vezető oktatónk Patrovits Tamás, a BABtér és a Primanima fesztivál igazgatója, aki több, mint két évtizedes oktatói pályafutása alatt rengeteg fiatalnak segített művészeti pályája elindításában. Egykori diákjai később a legrangosabb művészeti egyetemekre kerültek be. Nem túlzás állítani, hogy több olyan év volt, amikor a MoME animáció szakos diákjainak közel a fele Tamás előkészítő képzéseiből kerültek ki.

A foglalkozást azoknak ajánljuk, akiknek van lehetőségük alkalmanként 6 órát eltölteni a BABtér animációs és grafikai műhelyében és ezáltal mélyreható tapasztalatokat szerezni művésztanárainktól. A hosszú workshopok továbbá lehetőséget teremtenek arra is, hogy különböző animációs, filmes és grafikai technikákkal alaposabban megismerkedjenek és a mentorok segítségével kísérletezhessenek is velük az alkalmak során.

Alkalmak: 2024. május 4., május 11., május 18., május 25., június 1., június 8., június 15., június 22. Minden alkalommal 9.00-15.30-ig tartanak a foglalkozások, fél órás ebédszünettel.

A jelentkezéshez töltsd ki a jeletkezési lapot.

Több tanítványunk a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művészeti szakain vagy külföldi egyetemeken tanultak tovább. De pusztán a grafika vagy az animáció iránti érdeklődésed is elvezethet ahhoz, hogy jelentkezz képzésünkre, ahol mélyebben megismerkedhetsz az animáció, a mozgóképkészítés és a tervezőgrafika alapjaival.

Az ajánlott korosztály a 16+ év, leginkább 16-23 éves korosztály, azaz azok, akik céltudatosabban keresik művészi pályájukat.

A művészeti előképzőn nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati készségek megismertetésére és elsajátására. A személyre szabott, változatos foglalkozásokban hiszünk, így mindenki a saját érdeklődése, tudása és tempója mentén fejlődhet az oktatók támogatásával. Ugyan tíz alkalmom alatt senkiből sem lesz önálló alkotó, de a résztvevők számos olyan kapaszkadót, segítséget kapnak a tanfolyam során, amivel akár autodidakta módon tovább fejleszthetik tudásukat.

A jelentkezési lap kitöltése után 80.000 Ft előlegről szóló számlát küldünk ki, amit átutalással tudsz teljesíteni. A maradék 80.000 Ft-ról a harmadik alkalom után kérjük befizetni. Ha a teljes összeget előre kifizeted, akkor ezt alább bejelölheted. Ebben az esetben az első alkalommal egy 10.000 Ft értékű, sketchbookot is tartalmazó ajándékcsomagot is kapsz tőlünk ajándékba.

További témakörök, melyeket érintünk az előkészítő során:

 • Mozdulattervezési alapok szaktörténettel
 • Animációs karaktertervezés
 • Non-figuratív animáció
 • Fanzine, képregény, gondolatközlés képsorozattal
 • Hangdesign, a mozgókép hangja, gyakorlatokkal
 • Plakát, sokszorosított grafika, risográfia
 • Animációs dokumentumfilm, reklámfilm

Jelentkezz űrlappal!

Jelentkezését megkaptuk!
Hamarosan jelentkezünk!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Érdekesen hangzik?

Jelentkezz

+36 20 299 3239
nora.babter@gmail.com

Mikor?

Alkalmak: 2024. május 4., május 11., május 18., május 25., június 1., június 8., június 15., június 22. Minden alkalommal 9.00-15.30-ig tartanak a foglalkozások, fél órás ebédszünettel.

Kezdés: május 4.!

hol?

BABtér, 2040 Budaörs, Templom tér 12.

Mennyibe kerül?

A 8 alkalmas előkészítő ára 160 000 Ft, amit lehetőséged van két egyenlő részletben is fizetni. A jelentkezési lap kitöltése után előlegszámlát küldünk ki az összeg feléről.

Kivel fogsz találkozni?

Patrovits
Tamás
animációs rendező, grafikus, fesztivál- és BABtér igazgató
Orosz
Anna Ida
fesztivál programigazgató
Hu-Yang
Kamilla
grafikus, illusztrátor
Szekrényes
Zsolt
animátor, animációs oktató

További programjaink

HUN
ENG
ENG
HUN
ENG