Először volt Primanima Animációs Karaván Olaszországban!

Patrovits
Tamás
~
18/7/2023
Idén a Primanima csatlakozott az All Digital európai hálózatához, amely még több lehetőséget teremt arra, hogy együttműködéseket kezdeményezzünk és bemutassuk, megismertessük az animáció kreatív pedagógiai oldalát. Ennek köszönhetően kaptunk most meghívást Olaszországba.

A Primanima Animációs Karavánjával már máskor is jártunk külföldön. Pár éve a kolozsvári Filmtett egyesület meghívására utaztunk be erdélyi településeket, de voltunk többek között a lengyelországi Katowicében vagy a New York-i Magyar Házban is.

A Patrovits Tamás, Miklós Ádám és Németh Márta alkotta csapat a stop motion munkaállomásokkal egy hosszú autóút után 2023. július 6-án érkezett meg az itáliai kistelepülésre, a festői Nocera Umbrába. A három napig tartó SHU 2023 (Social Hackhaton Umbria) rendezvényen az ALL Digital jóvoltából tematikus animációs workshopokat tartottunk gyerekeknek, fiataloknak és a világ legkülönbözőbb szegletéből érkező tanároknak, oktatóknak. Az alkalomra egy külön kiadvánnyal is készültünk, amely angol nyelven mutatja be az animáció oktatásának pedagógiai hátterét. Folytatás szeptemberben, Zágrábban.

No items found.
HUN
ENG
HUN
ENG