Először volt Primanima Animációs Karaván Olaszországban!

Patrovits
Tamás
~
18/7/2023
Idén a Primanima csatlakozott az All Digital európai hálózatához, amely még több lehetőséget teremt arra, hogy együttműködéseket kezdeményezzünk és bemutassuk, megismertessük az animáció kreatív pedagógiai oldalát. Ennek köszönhetően kaptunk most meghívást Olaszországba.

A Primanima Animációs Karavánjával már máskor is jártunk külföldön. Pár éve a kolozsvári Filmtett egyesület meghívására utaztunk be erdélyi településeket, de voltunk többek között a lengyelországi Katowicében vagy a New York-i Magyar Házban is.

A Patrovits Tamás, Miklós Ádám és Németh Márta alkotta csapat a stop motion munkaállomásokkal egy hosszú autóút után 2023. július 6-án érkezett meg az itáliai kistelepülésre, a festői Nocera Umbrába. A három napig tartó SHU 2023 (Social Hackhaton Umbria) rendezvényen az ALL Digital jóvoltából tematikus animációs workshopokat tartottunk gyerekeknek, fiataloknak és a világ legkülönbözőbb szegletéből érkező tanároknak, oktatóknak. Az alkalomra egy külön kiadvánnyal is készültünk, amely angol nyelven mutatja be az animáció oktatásának pedagógiai hátterét. Folytatás szeptemberben, Zágrábban.

HUN
ENG
HUN
ENG