Contemporary Animation Horizons program felhívás

Primanima
~
12/4/2023
Szakítsd át a horizontokat velünk! Felhívás/ Open Call fiatal képzőművész, fotográfus, animációs és filmes hallgatóknak, illetve pályakezdő alkotóknak! Ismerkedj meg a Countryside Animafest Cyprus és a Primanima fesztivál közös szakmai programjával! Küldd el a jelentkezésed május 15-ig!

A Contemporary Animation Horizons egy többfordulós nemzetközi animációs műhely. A teljes program egy olyan tehetséggondozó kezdeményezés, melyet idén különböző kreatív események sora követ Cipruson és Magyarországon. 2023-ban a program első kiadására magyar és ciprusi jelentkezőket várunk. Bízunk benne, hogy a következő években szerte a világról tudunk majd jelentkezőket fogadni! A program célja, hogy megvilágítsuk a művészi és kísérleti animációs filmek által a hagyományos és mainstream moziban feledésbe merült mozgóképes kifejező potenciálokat.

5 ciprusi és 5 magyar kiválasztott jelentkező vehet részt egy többfordulós, egyedülálló, gyakorlatorientált kísérleti workshopon a ciprusi Salamiou-ban és a magyarországi Budaörsön. A résztvevők érkezhetnek különböző területekről, akár az animáción kívülről is. Hiszünk abban, hogy a résztvevők megközelítéseinek különbözősége gazdag teret ad a közös alkotó munkának. Szándékunk, hogy a program eseményei során arra ösztönözzük őket, hogy kísérletezzenek és kibővítsék alkotói gyakorlatuk határait.

Kísérleti animáció
Kollázs
Közösségi alkotómunka
Fesztiválok
10 résztvevő
Szakmai tutorok

Az animációsfilmes workshopon a kollázskészítés alkotói módszereit helyezzük középpontba mind a vizuális világ, mind a zenei háttér megteremtésekor. A tervezésben és a megvalósításban mindvégig nagyon fontos lesz a kísérleti, experimentális filmművészet iránya. Arra építünk, hogy támogassuk a fiatal tehetségek önkifejezésének megerősítését, és hogy új szemléletet adjunk a kommercializálódó filmipar helyett. 

A programban lehetőséged lesz Yiorgos Tsangaris és Patrovits Tamás szakmai tutorok segítségével audiovizuális alkotásokon dolgozni. Fontos irányelvünk, hogy a kollázsról való közös elmélkedések alapján az alkotók merészen próbálkozzanak a forma által kínált szabad lehetőségekkel. Szeretnénk arra törekedni, hogy minél több egymástól különböző közös platform nyíljon a résztvevőknek a gondolkodásra, kísérletezésre, tudásmegosztásra. Ezért a résztvevőknek felkínáljuk a lehetőséget, hogy maradjanak a fesztiváljainkon is, hiszen a fesztiválok programjai és a közös kísérletezés élménye inspiráló és az alkotó közösséget formáló együtthatást gyakorol majd rájuk.

Hogyan tudok jelentkezni?

Küldd el nekünk angolul a következőket!
- a ciprusi jelentkezéseket várja az
info@animafest.com.cy
- a magyar jelentkezéseket várja a
primanima.hungary@gmail.com

  • a portfóliód
  • a szakmai önéletrajzod
  • az általad vélt releváns eddigi munkáid és/vagy terveid
  • töltsd ki a kérdőívünket (link: Questionnaire!)
  • mesélj a motivációdról
Határidő: 2023 május 15. éjfél!

Animációs műhelyek dátumai 2023-ban
22. Countryside Animafest Cyprus – Augusztus 6-9. Salamiou-ban Cipruson

11. World Festival of First Animations Primanima – Október 9-13. Budaörsön

A két fesztivál biztosítja a résztvevők számára a vendéglátás költségeit (azaz a szállást és az étkezést), a felszereléseket, az anyagokat, a technikai képzést és a segítséget a projekt megvalósításához. Bízunk benne, hogy a résztvevők utazását is támogatni tudjunk majd, de erre a felhívás megjelentetésekor nem tudunk garanciát vállalni.

A program a Countryside Animafest Cyprus és a Primanima közös kezdeményezése.

Partnerek:

Countryside Animafest Cyprus

Hambis Municipal Grafikai Múzeum

Primanima fesztivál

BABtér

Támogatóink:

Budaörs Város Önkormányzata

Ciprusi Külügyminisztérium

No items found.
HUN
ENG
HUN
ENG